Risukeitin testissä

Grumpy_Stove_wolfpack_FB

Hankin Savotan risukeittimen äkäisen versio, Grumpy Stoven. Hinta ei ollut paha, vain 29,90 euroa Forumin Scandinavian Outdoor Storessa. Erityisesti kiinnosti, että se pakkautuu pieneen kuljetuspussiin ja painaa vain 250g. Eli periaatteessa voisi ottaa mukaan sadepäivän piristykseksi, jos joudutaan odottelemaan tarpin alla kelin paranemista tunturissa.

Grumpy_Stove_kasattuna_wolfpackKokeilin keitintä siskoni takapihalla innokkaan ykkösluokkalaisen avustamana. Kokoaminen on todella helppoa: keittimessä on 4 seinää, pohjalevy ja kaksi ritilää.

Grumpy_Stove_liekeissa_wolfpackSytytys oli todella helppoa: pensasaidan alta kerätyt pikkurisut, kuivaneita lehtiä ja pari lehdestä repäistyä siivua riittivät enemmän kuin hyvin. Pari isompaa kalikkaa perään ja oli jo kunnon roihu. Keitin toimi hyvin testipäivälle osuneessa kovassa tuulessakin.

Risukeittimellä ruoanlaittaminen on nyt jonkinlainen trendi (tsekkaa esim. Ali Leiniön kanavalta lisää), mutta en ole itse oikein siitä (vielä?) innostunut. Ajattelin tätä nyt vain nuotion korvikkeeksi, mutta eihän sitä tiedä, mitä innostuu kokeilemaan. Lämpöä keitin ainakin tuottaa helposti ja nopeasti paljon – tarpin lämmikkeeksi siis ainakin varmasti pätevä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.