Klymit Inertia XL

Kokemuksia Klymitin kevyestä ilmatäytteisestä retkipatjasta. Kesäkäytössä oikein toimiva!

Klymit Inertia XL

Olen käyttänyt perinteistä retkipatjaa ja yhdellä pidemmällä vaelluksella UKK:ssa 2015 Haltin 500 Lite -patjaa. Mutta sitä ei ole kätevä täyttää pienessä teltassa, pumppumekanismi ei toimi helposti kuin seisoaltaan ja isossa tilassa. Perinteinen telttapatja ei petä eikä yllätä. Ei tosin luksustakaan tarjoa 🙂

Bongasin 2018 keväällä Klymitin erikoisen näköiset ja aika minimalistiset patjat. Hankin ennen 2018 UKK:n vaellusta Inertia XL:n, joka on normaalimittainen, mutta “skeleton”-tyylillä kevennetty malli. Patja ei siis ole yhtenäinen, vaan siinä on reikiä kevennyksenä. Se kuitenkin tukee kroppaa ja sillä on pehmeä nukkua.

Koska patjassa on vähemmän materiaalia “rei’ityksen” ansiosta, se pakkautuun pieneen tilaan ja on kevyt. Myös täyttäminen onnistuu muutamalla kunnon puhalluksella. Patja ei toisaalta sovellu talvikäyttöön, koska se päästää kylmän läpi.

Patja painaa 420g ja menee todella pieneen pakettiin. Mukana tuleva pussi on tosin liian ahdas reissussa, mutta rullaan sen vain pieneen kuivapussiin. Se vie suunnilleen juomapullon verran tilaa rinkasta. Patja ja makuupussini painavat yhdessä vain 900g.

Käytän patjan alla Tokmannilta ostettua 10 euron kahden millin non-branded-bulkkipatjaa, joka toimii myös taukoalustana. Lyhensin sitä 20cm, eikä patja paina kuin reilut 100g. Se suojaa ilmapatjaa ja menee pieneen tilaan. Pidän ohuttapatjaa rinkan hupun päällä, josta se on helppo ottaa tauolla alustaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.