Yö laavulla tammikuussa

Kävimme Antin kanssa yöpymässä Asikkalassa Valtionkärjen laavulla. Saimme kaveriltani vinkin paikasta ja päätimme testata paikan!

Valtionkärki

Laavu löytyy tämän linkin kautta (Google Maps). Kartassa näkyy kääntöpaikka, jonne auton voi jättää ja kävellä laavulle muutama sata metriä.

Paikka on kaunis pieni niemi, järvi on laavulta joka puolelal vain parin askeleen päässä. Laavun edessä on tulipaikka ja toinen tulipaikka on 10 metrin päässä niemen kärjessä. Paikka ei enää ole Metsähallituksen ylläpitämä, mutta huussikin oli niin hyvässä kunnossa, että ehkä sitä joku paikallinen porukka hoitaa. Puita laavulla ei enää ole, vaja on tyhjillään.

Kun tulimme paikalle, niin siellä oli kaksi perhettä paistamassa lasten kanssa makkaraa. He tekivät jo lähtöä, joten teimme pienen kierroksen metsässä laavulta Luoteeseen.

500m päässä oli karttaan merkitty pieni suojelualue, jyrkässä rinteessä. Niemi on vanhaa metsää ja siellä on paljon tuulekaatoja. Jäi vähän epäselväksi, miksi pieni pläntti oli suojeltu — olisiko jonkun harvinaisen sammalen asuinpaikka tms.

Ruokaa avotulella

Kävimme Lahdessa kaupassa matkalla ja ideoimme illan menun.

  1. Antin etukäteen valmistelemat sitrus-yrttimarinoidut broilerin sydämet, jotka grillattiin vartaissa.
  2. Purjoa ja munakoisoa hiilloksella.
  3. Cambert-kiekot foliolla, nautitaan patonkin päällä karpalohillon kanssa.
  4. Makkaran paistoa, Katalonian Carlos tällä kertaa.
  5. Loimutettua lohta
  6. Juomaksi teetä, Van Houten -kaakaota ja Jallua. Jannella oli myös bonuksena Spruce Lee -olutta, joka on maustettu kuusenkerkällä

Ruoka oli erinomaista, erityisesti broilerin sydämet olivat törkeän hyviä! Seuraavaa kertaa varten pitää myös muistaa ottaa jokaista ainesosaa mukaan vähän enemmän, ulkona ruoka maistuu.

Uusia varusteita testissä

Ostin Fiskarsin pienen käsisahan, jota pääsimme kokeilemaan tositoimissa. Keräilimme kaatuneita puita ja risuja sekä sahasimme muutamia laavun puuvajassa vielä olevia halkoja pienemmiksi. Täytyy todeta, että Fiskarsin käsisaha on hämmentävän hyvä! Pakkaus lupaa, että saha sopii 7 cm halkaisijaisille puille. Käytännössä sillä voi sahata kaksi kertaa paksumpia puita, kun vähän kääntelee sahauskohtaa. Tehokas, kevyt ja menee pieneen tilaan!

Ostin syksyllä myös talvimakuupussiksi Caranthian Defence 4:n. Nyt pääsin sen testaamaan -4 asteen lämmössä ja aika kovassa tuulessa. Pussille luvataan comfort -15 asteeseen, mutta ainakin ulkona nukkuessa ei niin kylmässä taitaisi riittää. Nukuin nyt merino-setillä: kerrastohousut, poolo ja sukat. Lisäksi oli ohut fleece ja pipo. Tämä oli tuohon keliin juuri sopiva, mutta jos olisi ollut -10, niin olisi pitänyt laittaa kesäpussi lisäksi. Nyt käytin sisäpussina vain Cocoonin silkki-lineria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.