Kopparnäs toukokuussa

Uuvin ylläpitämä Kopparnäsin ja Störsvikin alue Inkoon rantamaisemissa oli kohteeni perheen kanssa toukokuisena sunnuntaina. Alueelle voi ajaa Störsvikin puolelle Pickalan kautta tai lännen puolelle Kopparnäsin puolelle Degerbyn kautta. Sinne on Helsingistä matkaa n. 50 km.

Ajoimme auton parkkiin Kopparnäsin puolelle Kallioniemen parkkipaikalle. Se on lähellä rantaa ja aloitimme retken Kallioniemen nuotiopaikan kallioilta itään päin.

Sää oli mainio ulkoiluun, joten etukäteen pelkäsimme alueella olevan paljonkin ihmisiä. Vaikka autoja oli parkkipaikoilla ja Kopparnäsin tiellä parkissa 20-30 kpl, niin ihmispaljouteen emme törmänneet. Kumpuileva maasto ja mutkitteleva rantaviiva kätkevät tehokkaasti kulkijat.

Komeita rantoja

Jatkoimme rantakallioita kohti Rävbergetiä. Matkalla kohtasimme kaksi telttaporukkaa ja muutaman ulkoilijan. Meren ranta on sileitä kallioita, joita on todella mukana kulkea.

Rävberget on muuta ympäristöä korkeammalla ja sieltä näkee kauas merelle. Pidimme evästauon Rävbergetin päällä tulipaikalla.

Tulipaikkoja on alueella paljon, kohtasimme 5km lenkillä viitisen paikkaa. Kaikilla oli kunnon katos ja myös puuvarastot olivat täynnä.

Klobbacka on kallioinen ja osin jyrkkärantainen, komea niemi. Siellä on myös tiheämpää metsää keskellä. Aikuisporukalla kannattaa ehdottomasti kiertää koko Klobbacka, nyt ei nuorin olisi jaksanut sitä lenkkiä enää. Klobbackkaan voisi tulla joskus uudestaan!

Muinaishautoja

Alueella on useita muinaishautoja/-kalmistoja. Niitä on merkitty karttaan useita. Kolme kivikasaa, ilmeisesti hautoja, on Rävbergetin päällä. Paikoilla ei ole mitään kylttejä tai infotauluja, vaikka varmasti ihmisiä kiinnostaisi, mistä on kyse.

Käärmeitä kallioilla

Alueen kalliot ovat selvästi käärmeiden mieleen. Näimme kaksi komeaa rantakäärmettä Rävbergetille noustessamme, tytöt eivät olleetkaan nähneet kuin kyitä aiemmin.

Lintuja näimme paljon: tiiroja, lokkeja, valkoposkihanhia, joutsenia, merimetso ja monenlaisia sorsia. Itse en pikkulintuja kovin hyvin tunnista, mutta ainakin talitiaisia tuli vastaan ja jokunen mustarastas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.