3F UL Gear Lanshan

3F UL Gear Lanshan 1 title

Janne hankki yhden hengen teltan 3F UL Gearin Lanshan 1:n. Malli on vihreä 4-vuodenajan malli. Tässä ensivaikutelmat teltasta.

3F UL Gear Lanshan 1 -teltta

Teltta on ikään kuin tiipii- ja tunneliteltan hybridi: yksi tukikeppi, mutta sisäteltta on kiinni ulkokankaassa. Teltan pystytys on siis hyvin samanlaista kuin tunneliteltallakin, koska kaikki on ns. kerralla paikalla. Tukikeppinä voi käyttää vaellussauvaa, 120cm tuntui olevan sopiva korkeus.

3F UL Gear Lanshan 1 geometria

Tämä malli on 4-vuodenajan malli, jossa sisäteltassa on vähemmän tuuletusta (3-vuodenajan mallissa sisäteltta on käytännössä pelkkaa verkkoa). Mielenkiintoista nähdä, onko tuo kesäkelille liian kuuma. Mutta toisaalta teltta ei ole reunoilta niin tuulelta suojassa kuin tunneliteltat. Uskoisin, että ilmavaihtoa saa kesälläkin riittävästi.

Teltan myyntiargumentti on keveys ja yksinkertaisuus. Se painaa kuljetuspussissan, kiiloineen ja naruineen vain 950g. Vaellussauvaa en laske painoon, yksi tai kaksi sellaista on kuitenkin mukana.

3F UL Gear Lanshan 1 teltta_1

Vesipilariarvo on valmistajan mukaan pohjalle 6000 mm ja päällyskankaalle 5000 mm. Suojapussin vedenpitävyydestä en löytänyt merkintää, mutta uskoisin kohtuullisesti vettä pitävän. Suojapussi tuntui käytettävyydeltään hyvältä, teltta mahtuu kiiloineen hyvin pussiin.

Rakenne, materiaalit ja pystytys

Teltta on ylhäältä katsoen kuusikulmainen: neljä kulmaa makuupaikan kohdalla ja kaksi kulmaa venyttävät sivuilta (toinen on absidin puoli). Teltta ei ole aivan symmetrinen, vaan makuupuoli kepistä katsoen on leveämpi. Valitsin vihreän värin, en tykkää siitä, että teltta näkyy kilometrien päähän maastossa (joku kirkas punainen tai vastaava!).

Sisällä on kunnolla tilaa yhdelle: tila on leveä ja vähän levitetty keskeltä, ei siis ole yksinkertainen suorakaide. Teltta on myös mukavan korkea. En pidä siitä, että joutuu asettelemaan itsensä telttana kuin isoon makuupussiin 🙂 Toki korkeampi profiili antaa enemmän pintaa tuulelle, mutta tämäkin on aina kompromissi (voi olla, että kepin voi laskea metriinkin, en kokeillut sitä vielä).

3F UL Gear Lanshan 1 teltta_3

Absidi on aika pieni, mutta niinhän se yhden hengen kevyissä teltoissa pakolla on. Rinkan saa abisidiin varmasti nippa nappa, varsinkin kun makuutarpeet ovat yön ajan makuupuolella.

3F UL Gear Lanshan 1 teltta_2

Kiinnitysnaruja on pohjalle neljä ja ulkokankaalle kuusi. Lisäksi absidin oven kohdalla on kiinnityspiste, jonka kautta absikin puolen kiinnitysnarulla voi säätää absidin kankaan alakohdan korkeutta. Tämä on varmist käytännössä tärkein säätö tuulen / tuuletuksen suhteen. Toki tuulen suunnalla telttaan nähden on aina merkitystä, jos ollaan kovassa myrskyssä.

Lisäksi teltassa on kolmella sivulla lisänarut, joilla voi levittää sivuja vähän ylempää. Ne tuovat myös lisää tuulenkestävyyttä rakenteelle (kuvissa ei ole vielä niitä kiinnittettyinä). Kaikissa naruissa heijastinlankoja, joten kiiltävät otsalampun valossa. Väriksi on valittu keltainen, mikä erottuu hyvin kanervikosta ja luonnosta.

Teltan mukana tulleet kiilat ovat pehmeään maastoon hyvin sopivat, mutta itse vaihdan ne ohuempiin malleihin. Lapissa maa on usein niin kivistä, että leveitä kiiloja on vaikea monesti käyttää.

Teltan pohjakangas on vedenpitävyydeltään ihan hyvä (asdfasdf), mutta melko ohut. Voi olla, että kannattaa ottaa pressunpala Lapin reissulle mukaan, niin ei ole rei´ittymisvaaraa. Pitää sitä tarkkailla, kun pääsee oikeasti yöpymään teltan kanssa.

Yhteenveto

Teltta vaikuttaa erinomaiselta hinta-laatu-suhteeltaan! Se pakkautuu pieneen tilaan ja painaa vähän. Teltta on myös helppo pystyttää ja purkaa. Vaihdan vain kiilat toisiin, niin uskoisin sen palvelevan ihan hyvin.

Lanshan 1 muualla netissä

Tilasin teltan suoraan 3F UL:n omilta sivuilta, toimitus kesti pari viikkoa.

Vegesakke: Ilman karttaa ja kompassia Hammastunturilla (Lanshan telttana, kohta 36min)

Ryan in the Wild: kova tuuli ja sade avomaastossa (kohta 8:30)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.